Originalna receptura s idealnom kombinacijom maraskina, limuna, naranče i badem vraća nas tradiciji staroj stotinama godina.
Grad Imotski osim dva bisera prirode, Crvenog i Modrog jezera, ima i rafijole. Tradicija je duga, no ponuda rafijola u Imotskom kraju - raznolika. Svaka obitelj ima svoju recepturu koja se prenosi s koljena na koljeno i ljubomorno čuva.
Rafijoli svojom osebujnom aromom u idealnoj kombinaciji miješaju prošek, rum, maraskino, limun i naranču s cimetom, klinčićima i orasima, te domaćim bademima.
Porculanski, nježni, brižno izvaljani, polumjeseci umijeća, pozivaju na pravi gastronomski užitak kojem nije odolio niti sam car Franjo Josip i carica Sisi.
Knezovi, kraljevi, carevi, sultani, duždevi, generali i maršali uživali su u okusima dalmatinske kužine i otišli u povijest potvrđujući kako je sve prolazno, osim rafijola.